TSR'den

TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA, Radyovizyon'un 18. Sayısına Özel Bir Röpörtaj Verdi
Çarşamba, Mayıs 27, 2015

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından üç ayda bir Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Radyovizyon dergisinin 18. sayısına bir röportaj verdi.

 

Şenol Göka röportajda, 6 yıl önce tohumlarını attığı Radyovizyon Dergisi, radyo ve televizyon yayıncılığı, insan-teknoloji ilişkisinin geldiği nokta, TRT’nin uluslararası yayın kuruluşları arasındaki yeri, etkisi ve gücü, Ocak ayında Ankara, İstanbul ve İzmir’de başlatılan Kent Radyoları’nın işlevi, 2015 Ekim’inde Türkiye’de gerçekleştirilecek ABU Genel Kurulu ve 6 Mayıs Radyo Günü üzerine Radyovizyon ekibinin yönelttiği sorulara, içten, samimi yanıtlar verdi.

 

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun olan ve 1986 yılından bu yana TRT’nin çeşitli birimlerinde görev alan Göka’nın röportajdaki en çarpıcı cümlelerinden biri şöyle: “Çok az insana nasip olabilecek bir şeydir, okulundan beri kurduğu hayalin sonunda yöneticisi olmak…” Göka’nın, prodüktör olarak yıllarca kendi programlarını sunduğu ve bir zamanlar masa tenisi oynadığı da ilk kez Radyovizyon okurlarıyla paylaştığı bilgiler arasında yer alıyor.

 

Şenol Göka röportajda, üç kentte başlatılan Kent Radyoları yayınlarına ilişkin de şunları söyledi: “Kır ve kent tanımları değişiyor. Dolayısıyla sosyolojik yapı da değişiyor. Eskiden herkes birbirini tanır, selam verirken, günümüzde özellikle kentlerde yaşayan insanlar, kalabalığın içinde yalnızlık çekiyorlar.  Onlara yalnızlıklarını unutturmak üzere yalnızca o kente ve o kentin insanına özel, şimdilik üç kentte başlattığımız uygulamayı ihtiyaç duyulması hâlinde diğer kentlerimize de taşıyacağız.”

 

Söyleşiden başlıklar…

“Başarı geçici, mazeret yaratma kalıcı bir duygudur.”

“Siz ne başlatırsanız başlatın, onu geliştiren ve sizi bir süre sonra unutturan birisi olacaktır. Bundan hiç rahatsızlık duymuyorum; böyle de olması gerek.”

“Profesyonel olarak masa tenisi oynuyordum. Bütün günüm masa tenisi oynamakla geçerdi.”

“Biz teknolojiyi, en ücra köşelere ulaştırılması için takip etmek zorundayız. Bunu, iki insanın yüz yüze, el ele tutuştuğu bir ilişki biçimine tercih edemeyiz.”

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın Radyovizyon dergisine verdiği özel söyleşiyi www.trtradyovizyondergisi.com adresinden okuyabilirsiniz.