TSR'den

“BİR DÜNYA MEKTUP” YAYIMLANDI...
Pazartesi, Şubat 16, 2015

TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı’ndan yeni bir kültür hizmeti… Dinleyicilerden gelen mektup, elektronik posta, kartpostallar ve fotoğraflar, “Bir Dünya Mektup” adlı kitapta bir araya getirildi.

Orijinal el yazılarıyla birlikte verilen mektuplar, özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin, radyolarına ne denli bağlı olduklarını gösteriyor. Türkiye’nin Sesi Radyosu’na gönderilen mektuplar, dinleyicilerin tüm içtenliği ve samimiyetini gözler önüne seriyor. Dinleyiciler, yabancı bir ülkede çektikleri yabancılığı, radyoları ile gidermeye çalışıyor, radyolarına bir arkadaşlarıyla dertleşir gibi mektup yazıyor. Mektupları radyodan okunduğunda ise dünyalar onların oluyor.

Tarihsel bir sıralamayla ve orijinal diline dokunulmadan, yalnızca yazım hatalarına yapılan ufak dokunuşlarla yer verilen mektuplar; gurbetten, cezaevinden, köyden, kentten, çölden, okyanus aşırı yerlerden nice öykü taşıyor.

Mektuplar yanı sıra Türkiye’nin Sesi Radyosu’nun yabancı dildeki yayınlarını kısa dalgadan ve İnternet üzerinden dinleyen dünya vatandaşları da e-postaları, kartpostalları ve fotoğraflarıyla zenginleştiriyor kitabı…

156 sayfalık prestij kitap “Bir Dünya Mektup”ta, dünyanın mektubu var. Mektubun dünyasına, radyoyla girmek için...